Paketakia.gr

Κέντρο Εξυπηρέτησης

Ψάχνετε πακετάκι στα μέτρα σας; Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που βρίσκεται μέσα σε κάθε πακέτο 24 ώρες το 24ωρο με όλα τα στοιχεία και σας "Έχουμε την Λύση"!

ΑΝΟΙΞΗ

Σελίδες

Αρχική

Κατηγορίες

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
BEST SELLER ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ
ΕΞΩΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ GROUP
Ευρώπη ταξιδιωτικά πακέτα
Ελλάδα πακέτα διακοπών
Γαμήλια ταξίδια Ευρώπη
Πακέτα από Θεσσαλονίκη
Εξωτικά Ταξίδια
Ταξιδιωτικά tips/ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Χώρες

Αλβανία
Αυστρία & Κεντρική Ευρώπη
Βέλγιο
Βουλγαρία
Γαλλία
Γερμανία
Ελβετία
Ελλάδα
Ιταλία
Κροατία - Δαλματικές ακτές
Λουξεμβούργο
Μαρόκο
Νορβηγία
Ολλανδία
Ουγγαρία
Πολωνία
Ρουμανία
Σουηδία
Τσεχία

Μέσα Μεταφοράς

Αεροπορικώς
Οδικώς
ΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!! ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ 4ΗΜ ΜΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΜΟΝΟ 480€ (300+180 ΦΟΡΟΙ=480)!!!

Ημέρες4
Μέσo ΜεταφοράςΑεροπορικώς Αεροπορικώς
Τιμήαπό 300 €

Αναλυτικά
 
 

Πάσχα στην Κύπρο παραδοσιακό κι ελληνικό!!

 

                                                  

 

 

1η ημέρα 14/04: Αθήνα | Λάρνακα | Άγιος Λάζαρος | Λεμεσός

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λάρνακα, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Κύπρου. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Η Λάρνακα ονομαζόταν Κίτιον και κατακτήθηκε από τους Αχαιούς, κατόπιν πέρασε στα χέρια των Ασσυρίων, των Αιγυπτίων, των Περσών, οι οποίοι τοποθέτησαν Φοίνικες βασιλείς για να το διοικούν. Πολύ γνωστή είναι η ιστορία του Κίμωνα, ο οποίος πέθανε πολιορκώντας από θάλασσας την πόλη όταν αυτή ήταν υπό φοινικική κυριαρχία, απαίτησε από τους συνεργάτες του να μην αποκαλύψουν το θάνατό του για να μην πέσει το ηθικό των συμμάχων, επιτέθηκαν και τελικά κέρδισαν τη ναυμαχία. Ένας μεγάλος σεισμός το 77 μ.Χ. κατέστρεψε την πόλη, η οποία ξαναχτίστηκε από την αρχή. Η σύγχρονη Λάρνακα είναι μία όμορφη πόλη, η οποία γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη από το 1960 και μετά. Το 1974, εξαιτίας της εισβολής, έκλεισε το αεροδρόμιο της Λευκωσίας και χτίστηκε το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην πόλη της Λάρνακας, κάνοντάς τη σπουδαίο κόμβο για ταξίδια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Κύπρου αλλά και του Χριστιανισμού γενικότερα, είναι ο ιερός ναός αγίου Λαζάρου. Η εκκλησία χτίστηκε τον 9ο αιώνα πάνω στον τάφο του Λαζάρου - του ανθρώπου που ανάστησε ο Χριστός. Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, αμέσως μετά την ανάστασή του από τον Ιησού, ο Λάζαρος, φοβούμενος για τη ζωή του, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ιουδαία και εγκαταστάθηκε στην Κύπρο, όπου αργότερα, οι Απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας, τον έχρισαν πρώτο επίσκοπο Κιτίου (σημερινή Λάρνακα). Πίσω από την εκκλησία, λειτουργεί αξιόλογο εκκλησιαστικό μουσείο με ποικίλα θρησκευτικά κειμήλια και παλιές εικόνες. Εν συνεχεία μεταφορά στη Λεμεσό, όπου θα δούμε το όμορφο λιμανάκι της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα 15/04: Λεμεσός, ελεύθερη ημέρα | προαιρετική εκδρομή στην Τρόοδο & στη Μονή Κύκκου

Μετά το πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος στη Λεμεσό για κολύμπι ή αγορές. Προαιρετικά προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή στην Τρόοδο-Μονή Κύκκου. Θα αναχωρήσουμε για τα ορεινά καταπράσινα γραφικά «κρασοχώρια» στην οδό Τρόοδος. Θα δούμε την Ιερά Μονή Τροοδίτισσας, από τις παλαιότερες μονές του νησιού, γνωστή για την ασημοσκέπαστη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Πιστεύεται ότι δίνει ελπίδα σε άτεκνα ζευγάρια. Τελευταίος μας σταθμός το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου και την Ιερά Μονή Κύκκου από το 1100, αφιερωμένη στην Παναγία. Στεγάζει μία από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας, που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά. Εδραιώθηκε με Αυτοκρατορικό διάταγμα του Αλεξίου Ι του Κομνηνού (1081 – 1118 μ.Χ). Εκεί στο Θρονί της Παναγίας, θα επισκεφθούμε τον τάφο του Αρχιεπίσκοπου Μακάριου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος, όπου βρίσκεται και το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού. Εξάλλου στο σημερινό οδοιπορικό, δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις σε αυθεντικά στέκια με χαλούμι, σεφταλιές, κουπέπια, αφέλια, κολοκάσι, ραβιόλες κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λεμεσό. Δείπνο και μετά την Ανάσταση θα σερβιριστεί μαγειρίτσα, αυγά για τσούγκρισμα και φλαούνες. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα 16/04: Λεμεσός, ελεύθερη ημέρα για γλέντι

Μετά το πρωινό ημέρα ελεύθερη. Το Πασχαλινό γεύμα σας περιλαμβάνει Κυπριακές σούβλες και πολλά Κυπριακά εδέσματα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα 17/04: Λεμεσός | Λευκωσία | Λάρνακα | Αθήνα

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Λευκωσία, που στην αρχαιότητα λεγόταν «Λήδρα» και αποτελούσε ένα από τα βασίλεια της Κύπρου. Η σύγχρονη Λευκωσία συνδυάζει αρμονικά το ισχυρό ιστορικό παρελθόν της με την έντονη κίνηση μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Διακρίνεται για τα στοιχεία βυζαντινής, γοτθικής, ενετικής, οθωμανικής αλλά και βρετανικής αποικιακής αρχιτεκτονικής. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο των υπερασπιστών της Κύπρου κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974. Συνεχίζουμε στις κεντρικές φυλακές, στα Φυλακισμένα μνήματα, με τους τάφους, τα κελιά των εννιά ηρώων και την αγχόνη των Άγγλων. Στο αρχαιολογικό μουσείο, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του πολιτισμού της Κύπρου από την Νεολιθική Εποχή. Λαμπρά εκθέματα περιλαμβάνουν το άγαλμα της Αφροδίτης των Σολών, μια συλλογή χρυσών κοσμημάτων και κατάλοιπα από τους βασιλικούς τάφους της Σαλαμίνας. Το μουσείο αποτελεί στάση της πολιτιστικής διαδρομής της Αφροδίτης. Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής, τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες & τα ενετικά τείχη. 20 μ. ανατολικά της Πλατείας Ελευθερίας, βλέπουμε τη Λαϊκή Γειτονιά, υπέροχη και παραδοσιακή, εντός των τειχών της πόλης της Λευκωσίας, με κτήρια που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα και χρησιμεύουν ως χαρακτηριστικά παραδείγματα της παραδοσιακής κυπριακής αστικής αρχιτεκτονικής. Τα κτήρια που χρησιμοποιούνται σήμερα ως κατοικίες, καταστήματα, ταβέρνες και κέντρα αναψυχής, έχουν αποκατασταθεί και διατηρηθεί βέλτιστα. Θωρούμε την Πράσινη Γραμμή, που ξυπνά μνήμες καταστροφής. Με μήκος 300 χλμ., χωρίζει το νησί της Αφροδίτης στα δύο, όπως και την πόλη της Λευκωσίας, καθιστώντας την τη μόνη διχοτομημένη πρωτεύουσα κράτους στον κόσμο σήμερα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για την πτήση της επιστροφής μας γοητευμένοι από την πληθώρα των εντυπώσεων.

 

 

Τιμή κατ’άτομο ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ:

ΑναχώρησηΞενοδοχείοΔίκλινοΜονόκλινο
14/04/2023 Poseidonia Beach Hotel 4* Sup.      480 €       560 €

 

Περιλαμβάνονται Δεν περιλαμβάνονται
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Λάρνακα - Αθήνα με Sky Express
Μία αποσκευή 20 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
3 διανυκτερεύσεις στη Λεμεσό στο ξενοδοχείο Poseidonia Beach Hotel 4* Sup
Ημιδιατροφή (2 δείπνα & Πασχαλινό γεύμα)
Μετά την Ανάσταση, μαγειρίτσα, αυγά για τσούγκρισμα & φλαούνες
Πασχαλινό γεύμα με κυπριακές σούβλες και κυπριακά εδέσματα
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής για τους εκδρομείς έως 75 ετών
ΦΠΑ.
ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 20€ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ PAKETAKIA.GR
 Προαιρετική εκδρομή στην Τρόοδο & στη Μονή Κύκκου 35€ κατ΄ άτομο (με ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων για την πραγματοποίηση της εκδρομής)
Προαιρετική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με καλύψεις και για COVID-19: 32€ το άτομο
Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κ.λπ.
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
Σημειώσεις
Sky Express
Αθήνα - Λάρνακα GQ 600 09:35-11:10
Λάρνακα - Αθήνα GQ 603 21:00-22:45

Η συμμετοχή σε οποιαδήποτε Οργανωμένη Εκδρομή, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε στην παρακάτω φόρμα τα στοιχεία σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε το ταξίδι σας εύκολα και γρήγορα.

Πακέτο:Σημειώσεις:
Όνομα:
Τηλέφωνο:
E-mail:
Ενήλικες: Παιδιά:
Συναινώ στο ότι το Paketakia.gr μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες που ίσως με ενδιαφέρουν. Επίσης, συμφωνώ ότι οι πληροφορίες - στοιχεία που παρέχω μέσω αυτής της φόρμας συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή στη χρήση των στοιχείων μου αυτών, ενημερώνοντας γραπτώς γι αυτό τα Paketakia.gr.

 

© 2009-2024 Paketakia.gr

ΑρχικήΠροφίλΕπικοινωνία

  • Το όνομα Paketakia είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα με αριθμό δήλωσης 232912.
  • Το paketakia.gr δεν ευθύνεται για τυχόν λάθη σε κείμενα ή τιμές.
  • Όροι Χρήσης και Δήλωση Απορρήτου
Web Hosting & Development by Vistoweb