Paketakia.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
210.6824.805

Κέντρο Εξυπηρέτησης

Ψάχνετε πακετάκι στα μέτρα σας; Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που βρίσκεται μέσα σε κάθε πακέτο 24 ώρες το 24ωρο με όλα τα στοιχεία και σας "Έχουμε την Λύση"!

Εναλλακτικά καλέστε μας στο 2106824805

ΑΥΣΤΡΙΑ ΒΑΥΑΡΙΑ

Σελίδες

Αρχική
ΔΩΡΑ ΑΠΟ PAKETAKIA!
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΩΡΑΡΙΟ
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
ΟΔΙΚΟΑΕΡΟΠ ΒΙΕΝΝΗ ΒΟΥΔ 18ΔΕΚ

Κατηγορίες

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ
SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΕΞΩΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ GROUP
Ευρώπη ταξιδιωτικά πακέτα
Ελλάδα πακέτα διακοπών
Γαμήλια ταξίδια Ευρώπη
Πακέτα από Θεσσαλονίκη
Μονοήμερες εκδρομές και θαλάσσια μπάνια
Εξωτικά Ταξίδια
Ταξιδιωτικά tips/ειδήσεις
ΠΡΑΓΑ ΧΡΙΣΤ ΖΟΡΠΙΔΗ

Χώρες

Αλβανία
Αυστρία & Κεντρική Ευρώπη
Βουλγαρία
Γαλλία
Γαλλική Πολυνησία
Γερμανία
Ελβετία
Ελλάδα
Ηνωμένο Βασίλειο
Ισπανία
Ιταλία
Κροατία - Δαλματικές ακτές
Μαρόκο
Ουγγαρία
Ρουμανία
Σερβία
Τουρκία
Τσεχία
Χ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΝΝΕΡ

Μέσα Μεταφοράς

Αεροπορικώς
Αεροπορικώς - Οδικώς
Οδικώς
Με το δικό σας μέσο
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΒΙΕΝΝΗ
ΒΟΥΛΓ ΡΟΥΜ ΧΡ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΧΩΡΩΝ ΒΑΛΤΙΚΗΣ!! ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ 8ΗΜ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, EARLY BOOKING ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΑΠΟ 859€ (499+360=859)!!!

Ημέρες8
Μέσo ΜεταφοράςΑεροπορικώς Αεροπορικώς
Τιμήαπό 499 €

Αναλυτικά
 
 

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΧΩΡΩΝ ΒΑΛΤΙΚΗΣ

Εσθονία , Λετονία , Λιθουανία - ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ  13/08

8 Ημέρες Αεροπορικώς
 
 
 
 STOP SALES!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!!
 

1η μέρα : Πτήση για Ρίγα - Γνωριμία με τη παλιά πόλη.

Είναι γνωστή σαν το «Παρίσι του Βορρά» και μία από τις 5 ομορφότερες πρωτεύουσες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και η  υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για μια πρώτη γνωριμία με τη γοητευτική πόλη, κτισμένη στο σημείο που ο μεγάλος ποταμός Νταουγκάβα χύνεται στη Βαλτική Θάλασσα. Θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα, που απαντά στη γραφικότητα του Τάλλιν και του Βίλνιους και ανακηρύχτηκε από την UNESCO σαν η καλύτερα διατηρημένη «Άρτ Νουβώ» πόλη της Ευρώπης. Στον ελεύθερο χρόνο, μπορούμε να επισκεφθούμε την αγορά της Ρίγας και να περπατήσετε στους γραφικούς δρόμους της παλιάς πόλης με τα ωραία καφέ και μπαρ. Όλη η γραφικότητα, τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα είναι συγκεντρωμένα στη παλιά Ρίγα, προστατευόμενη ζώνη με στενούς πεζόδρομους γεμάτους από καφέ και εστιατόρια και πλαισιωμένη από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα, όπου ο περίπατος είναι μια πραγματική απόλαυση. Περνώντας τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, τα μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα, θα φτάσουμε στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα που διασχίζει την πόλη και θα περιπλανηθούμε στους κομψούς εμπορικούς δρόμους του κέντρου.  

2η μέρα : Ξενάγηση πόλης

Πρωινό και επιβίβαση στο   λεωφορείο μας  με προορισμό   το ιστορικό  κέντρο της πανέμορφης πόλης. Οι πλατείες με τα εντυπωσιακά κτίρια, δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια, όμορφα πυργόσπιτα, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Ξεκινάμε την ξενάγησή μας,  με τις πανέμορφες περιοχές, Αrt nouveau, Αrt deceau. Σε αυτή τη περιοχή, χτίστηκαν μετά τον 19ο αιώνα-αρχές του 20ου, χτίστηκαν οι πρώτες κατοικίες art nouveau και μετέπειτα στη περίοδο του μεσοπολέμου σε τάση art deceau , σε μίμηση των τάσεων στη Βαρκελώνη, διακοσμημένες με γλυπτά αριστουργήματα. Περπατώντας θα θαυμάσουμε επίσης θαυμάσιες δημιουργίες στην new - classic ( νεοκλασική ) περιοχή, που δημιουργήθηκε στα μέσα του 18ου με αρχές του 19ου αιώνα . Στη συνέχεια  θα επισκεφτούμε τη νεο κλασικού ρυθμού Latvian National Opera που βρίσκεται πολύ κοντά στο Freedom Monument ( Άγαλμαμ Ελευθερίας), που βρίσκονται ανάμεσα σε δύο ημικυκλικά πάρκα, των οποίων τα δύο άκρα καταλήγουν στον ποταμό Daugava και όταν γκρεμίστηκαν τα τείχη της πόλης, έμεινε η τάφρος με το νερό που εισχωρεί από το ποτάμι. Στις όχθες του καναλιού διαμορφώθηκαν πάρκα που οριοθετούν τις διάφορες αρχιτεκτονικές γειτονιές ! Πριν βρεθούμε στα όρια της μεσαιωνικής ζώνης θα γνωρίσουμε πρώτα τη Νέο-Γοτθική γειτονιά , εισχωρώντας στη συνέχεια στη μεσαιωνική με το Swedish Gate, τον πελώριο καθεδρικό ναό St. Mary’s Dome, ο οποίος χρονολογείται από το 1211 και είναι ο μεγαλύτερος της Βαλτικής, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης με 6.768 αυλούς !  Στη πλατεία του Δημαρχείου, ξεχωρίζει το εξαιρετικής τέχνης,  House of the Blackheads, την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Πέτρου με το πυργωτό καμπαναριό και του Αγ. Ιωάννη  Πρόδρομο.  Στη συνέχεια προτείνουμε προαιρετικά επίσκεψη στο Μουσείο Κατοχής 1940-1991, και στο Latvian Ethnographic Open Air Museum, το οποίο είναι ένα από τα αρχαιότερα και μεγαλύτερα «ανοιχτά» μουσεία της Ευρώπης, έξω της Ρίγα, καθώς αναπαριστάται η ζωή των Λετονών στη διάρκεια του Μεσαίωνα.
Στη συνέχειά χρόνο για καφέ και γεύμα . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Στο ελεύθερο απόγευμα μπορούμε να επισκεφθούμε την κεντρική αγορά της νέας Ρίγας. και να περπατήσετε στους γραφικούς δρόμους της παλιάς πόλης με τα ωραία καφέ και μπαρ.

3η μέρα : Ρίγα - Λόφο των Σταυρών – παλάτι Ρουντάλε – Κάουνας – Βίλνιους.

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε το «Λόφο των Σταυρών», το ιερό σημείο προσκυνήματος στη Λιθουανία με τους 100.000 σταυρούς. Εκεί κατά τη διάρκεια των πολέμων, οι οικογένειες προσεύχονταν για να βρουν τους νεκρούς συγγενείς τους. O «ιερός» αυτός ο λόφος συμβολίζει τη μακροχρόνια ειρήνη που επικρατεί στη Λιθουανία, παρά τις απειλές που δέχτηκε μέσα στο πέρασμα της ιστορίας. Μετά τον τρίτο διαχωρισμό της Πολωνικής – Λιθουανικής κοινοπολιτείας, η Λιθουανία έγινε μέλος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Πολωνοί και οι Λιθουανοί ανεπιτυχώς επαναστάτησαν εναντίον ρωσικών αρχών το 1831 και το 1863. Αυτές οι δυο εξεγέρσεις συνδέονται με τον «Λόφο των Σταυρών». Οι οικογένειες που δεν μπορούσαν να βρουν τα άψυχα σώματα των συγγενών τους τοποθετούσαν συμβολικά έναν σταυρό στο συγκεκριμένο σημείο.  Συνεχίζουμε για το Ρούνταλε, με το περίλαμπρο παλάτι και τον υπέροχο κήπο του, που αναμφίβολα είναι ένα από τα ομορφότερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Βαλτικής.  Το παλάτι κτίστηκε για την Τσαρίνα Άννα από τον Ραστρέλλι, τον αρχιτέκτονα του Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη.  Αναχώρηση για την πόλη Κάουνας, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Λιθουανίας. Ξεκινώντας την γνωριμία μας με την πόλη  θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε τη γοτθική εκκλησία του Βιτάουτας δίπλα στον ποταμό Nemunas, το παλιό δημαρχείο, τον κεντρικό πεζόδρομο με τα υπέροχα κτήρια και τον καθεδρικό ναό, τη γοτθική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, αλλά και τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το κέντρο της σύγχρονης πόλης, όπου συγκεντρώνεται όλη η οικονομική και κοινωνική ζωή. Χρόνος για περίπατο και καφέ και αναχώρηση για το Βίλνιους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και πρώτη γνωριμία της πόλης με την συνοδεία του αρχηγού μας. 

4η μέρα : Βίλνιους - κάστρο Trakai - Βίλνιους (ξενάγηση πόλης)

Πρωινό και αναχώρηση για τη γειτονική πόλη Τρακάι, 29 χιλιόμετρα δυτικά του Βίλνιους, πρώτη πρωτεύουσα της Λιθουανίας, κτισμένη στην όχθη της λίμνης Γκάλβε, με τα υπέροχα ξύλινα σπίτια, που έχτισαν οι Εβραίοι της Κριμαίας. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το υποδειγματικά αναστηλωμένο μεσαιωνικό κάστρο του Δούκα Βιτάουτας, του 15ου αιώνα, κτισμένο σε νησί της λίμνης, που είναι αναμφίβολα ένα από τα σπουδαιότερα ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της Λιθουανίας. Το μουσείο χωρίζεται σε διάφορα τμήματα του κάστρου και περιλαμβάνει μία από τις πλουσιότερες συλλογές των προ και μετά Μεσαίωνα εποχές ! Χρόνος για mini κρουαζιέρα ( εισιτήρια εξ ιδίων ) στη λίμνη και στη συνέχεια επιστρέφουμε στο πανέμορφο Βίλνιους. Χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις, που αποπλανεί τον επισκέπτη με τη μπαρόκ αρχιτεκτονική. Η πόλη έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ συγκαταλέγεται επίσης στις πιο πράσινες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων, τη πανοραμική θέα της πόλης, από το λόφο των τριών Σταυρών, που συμβολίζουν το ρίξιμο των πρώτων ιεραποστόλων από τους παγανιστές, το ανοιχτό θέατρο και κατεβαίνοντας την εκκλησία μπαρόκ, των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, την πύλη της Αυγής Dawn του 1500 και τους  εντυπωσιακούς Ορθόδοξους ναούς της πόλης όπως τη ‘’Μαύρη Θεοτόκο’’ προσκύνημα Ορθοδόξων και Καθολικών, του Αγίου Πνεύματος, της Αγίας Τερέζας, με τη πλούσια μπαρόκ διακόσμηση, του Αγ. Καζιμίρ, του Αγ. Νικολάου, της Αγίας Άννας σε παλαιο-Γοτθικό ρυθμό ένα ναό από τους αρχαιότερους μεσαιωνικούς, Αρχαγγέλου Μιχαήλ με το μοναδικό Βυζαντινό Εκκλησιαστικό μουσείο, την Uzupis, την άλλοτε ‘’ελεύθερη συνοικία  χίππιδων’’, με το δικό τους τοπικό νόμισμα ! Συνεχίζουμε στο περίφημο στενό δρομάκι των καλλιτεχνών, με τα ιδιαίτερα πρωτότυπα έργα τους, στους τοίχους ! Επίσης θα επισκεφτούμε επίσης το Πανεπιστήμιο Β. Καπτσούκας του 1579, με τη χάλκινη σκαλιστή πόρτα με αναφορά στη πρώτη τυπογραφία, τους Επισκόπους και τους βασιλείς της Πολωνο-Λιθουανικής Ένωσης, το Προεδρικό μέγαρο, τη μπαρόκ Αγία Αικατερίνη, για να βγούμε τελικά στη πλατεία του παλατιού των βασιλέων, και τον Καθεδρικό με τους υπέροχους πίνακες ζωγραφικής, στη σκιά του κάστρου, απ’ όπου αρχίζει η λεωφόρος βασιλέως Gediminas και τελειώνει στη καμπή του ποταμού Νέρις. Η λεωφόρος στολίζεται με ωραία δημόσια κτίρια, καταστήματα και το μουσείο Γενοκτονίας του Λιθουανικού λαού με πολλά ονόματα γραμμένα στους εξωτερικούς τοίχους. Το απόγευμα ελεύθερο στη πολη .

5η μέρα : Βίλνιους - πτήση για Ταλίν ( ξενάγηση πόλης )

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για το αεροδρόμιο. Επιβίβαση στο αεροσκάφος και πτήση για τη πρωτεύουσα της Εσθονίας Ταλίν, που θεωρείται από πολλούς η «βασίλισσα» της Βαλτικής, που  μπορεί εύκολα να μετατρέψει το ταξίδι μας σε παραμύθι. Το μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο μαγεύει, με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τις αγορές, τα παραδοσιακά σπίτια. Με την αύρα του 13ου αιώνα, οι επισκέπτες νοιώθουν πρωταγωνιστές σε μεσαιωνικό παραμύθι, μέσα σε καλοδιατηρημένα τείχη, με πλατείες και πύργους. Ανεβαίνουμε στην εντυπωσιακή αριστοκρατική συνοικία Toompea, που βρίσκεται στη κορυφή ενός λόφου που θα μας προσφέρει μια μοναδική  πανοραμική θέα-κάτοψη της πόλης με τους πύργους, τις κεραμιδένιες στέγες και τις γραφικές πλατείες. Περνώντας από την Άνω στην Κάτω γειτονιά, θα διασχίσουμε το πιο στενό δρομάκι της περιοχής, εκεί όπου τρέκλιζαν οι μεθυσμένοι καθώς έπεφταν από το νήμα που τοποθετούνταν κατά μήκος ως πάγίδα . Περνώντας από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και του Αγίου Νικολάου θα κατευθυνθούμε στο μοναδικό ανέγγιχτο γοτθικό δημαρχείο της Βόρειας Ευρώπης και θα περπατήσουμε στο μεσαιωνικό τμήμα της κάτω πόλης, ένα μέρος ανέγγιχτο από τον χρόνο. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2011, το Ταλλίν θυμίζει έντονα Σκανδιναβική πόλη ενώ η Νέα Πόλη με τους ουρανοξύστες, κατά κύριο λόγο έδρα επιχειρήσεων πληροφορικής, δίνει στην περιοχή μια δυναμική διάσταση ραγδαία αναπτυσσόμενης περιοχής. Διασχίζοντας το πέρασμα της Αγίας Αικατερίνης, το πιο γραφικό μονοπάτι της πόλη,  χρόνος για μια μπύρα σε κάποιο σκοτεινό κελάρι ή σε μια λουλουδιασμένη αυλή, εκεί θα νιώσετε ότι ο χρόνος έχει σταματήσει. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πλατεία του Δημαρχείου, που είναι το μοναδικό γοτθικού ρυθμού στη Βόρεια Ευρώπη. Στον πύργο Kiek in de Kök βλέπει κανείς τείχη, κανόνια και διάφορα εκθέματα που αφορούν το έγκλημα και τιμωρία, αλλά και τη ζωή στο Ταλίν μερικούς αιώνες πριν. Τα πιο σημαντικά αξιοθέατα είναι το Κάστρο Toompea  που σήμερα φιλοξενεί το Κοινοβούλιο της Εσθονίας και το Ρωσικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, που χτίστηκε το 1900. Ο λόφος Kohtuotsa με την πανοραμική θέα στην πόλη, το Lauluväljaku Hill Gate & το μπαρόκ παλάτι & κήπους του Kadriorg που χτίστηκε το 1718 και σήμερα αποτελεί Μουσείο Τέχνης, που είναι το μεγαλύτερο όλης της χώρας, με έργα της Εσθονίας από τον 18ο έως το 21ο αιώνα και την Πλατεία Ελευθερίας, ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης, στην άκρη της Παλιάς Πόλης. Απόγευμα ελεύθερο για να περπατήσουμε στη γραφικότατη πόλη, που είναι φωλιασμένη σε όρμο του Κόλπου της Φινλανδίας και απέναντι από το Ελσίνκι. Το Ταλλίν παραμένει μια πόλη - αίνιγμα, η οποία αντλεί τη γοητεία της από τις πολλές αντιφάσεις της. Λίγα μέρη στην Ευρώπη διατηρούν στην ατμόσφαιρά τους, τόσο γνήσια, την αύρα του Μεσαίωνα, όσο η παλιά πόλη του Ταλλίν, η οποία με τα 4500 αρχιτεκτονικά και ιστορικά μνημεία βρίσκεται κάτω από την προστασία της UNESCO σαν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Εξαιτίας της στρατηγικής της θέσης η πρωτεύουσα πέρασε διαδοχικά από την κυριαρχία των Δανών, των Σουηδών, των Πολωνών και των Ρώσων, εμφανή σημάδια των οποίων υπάρχουν ακόμα και σήμερα.

6η μέρα : Ταλίν - Προαιρετική Κρουαζιέρα Ελσίνκι - ξενάγηση πόλης

Πρωινό και μέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε όμως  προαιρετική εκδρομή στο Ελσίνκι, με πολυτελές κρουαζιερόπλοιο , μια πόλη που συνδυάζει το παρελθόν και το μέλλον, της Φινλανδίας! Mεταφορά στο λιμάνι και επιβίβαση στο καράβι μας. Άφιξη στο Ελσίνκι μετά από 2,5  ώρες περίπου. Στη πρωτεύουσα της Φινλανδίας θα δούμε τον ογκώδη σταθμό με τους γίγαντες στην πρόσοψη, στο λόφο της πλατείας του ελευθερωτή τσάρου Αλέξανδρου, τον επιβλητικό λευκο-γάλαζο Καθεδρικό, να δεσπόζει στην πλατεία με θέα το νότιο παλιό λιμάνι, το ανατολικό λιμάνι με τα χαρακτηριστικά ιστιοφόρα και στην προκυμαία τα αρχοντικά μιας άλλης εποχής, τα παλιά εστιατόρια και pubs των Ναυτικών, το λόφο της Θεοτόκου Ουσπένσκι των Ορθοδόξων, την κλειστή παραδοσιακή και την υπαίθρια αγορά, Esplanade με τα μικρά μαγαζιά και τη γειτονιά Eira με τα νεοκλασικά σπίτια, τη λεωφόρο με τα πολυκαταστήματα, την πλατεία με το συντριβάνι της γοργόνας και των θαλάσσιων πλασμάτων, το παλιό τραμ, το καφε-ζαχαροπλαστείο-εστιατόριο Belle-Epoque ! Και θα αφήσουμε την παλιά πόλη, με το πιο σύγχρονο τραμ περνώντας από τα εξεζητημένα μοντέρνα κτίρια, πλατείες και εγκαταστάσεις του λιμανιού που θυμίζουν αεροδρόμια του μέλλοντος καθώς και το δέσιμο των πλοίων που γίνεται με μαγνήτες και όχι πλέον με παλαμάρια !  Μετάβαση στο λιμάνι και επιστροφή στο Ταλίν. Άφιξη και μετάβαση στο ξενοδοχείο για το δείπνο μας .

7η μέρα : Ταλίν - Soviet Banker - Sigulda – Turaida castle - Ρίγα.

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την περιοχή Ligatne, σε Λετονικό έδαφος, όπου θα μπούμε στο κρυφό,  Πυρηνικό καταφύγιο, Σοβιετικής εποχής. ‘’Θα μας περιμένουν οι στρατιωτικοί για να μας κατατοπίσουν σχετικά με τις εγκαταστάσεις της ελίτ, των Σοβιετικής εποχής του ‘’Ψυχρού Πολέμου’’ !  . Συστήματα επικοινωνιών αλλά και καθαρισμού του αέρα, δωμάτια πολέμου και χάρτες πυρηνικών εγκαταστάσεων , μάσκες προστασίας από χημικά και ότι άλλο φαντάζεστε θα είναι σε κοινή θέα .  Αγορά αναμνηστικών αντυασφιξιογόνων μασκών και στη συνέχεια της πορεία μας προς τη Ρίγα, θα επισκεφθούμε μια από τις όμορφες περιοχές της Λετονίας, τη Σίγκουλντα, στην κοιλάδα του ποταμού Γκάουγια. Είναι ίσως η πιο τουριστική πόλη της χώρας και συχνά αποκαλείται ως “Ελβετία της Λετονίας”. Η πόλη λόγω της στρατηγικής της θέσης διέθετε τρία κάστρα, τα οποία χτίστηκαν όλα κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής είναι το κάστρο Τουράιντα. Το κάστρο σημαίνει "Κήπος του Θεού" και κατασκευάστηκε το 1214 ως κατοικία του Αρχιεπισκόπου της Ρίγα. Στους αιώνες που ακολούθησαν, το κάστρο κατακτήθηκε από Πολωνούς, Σουηδούς και Ρώσους, ενώ μετά την πυρκαγιά του 1776 καταστράφηκε και ερημώθηκε. Σήμερα αποτελεί το πιο επισκέψιμο κάστρο της χώρας. Στη συνέχεια άφιξη και τακτοποίηση στη Ρίγα. Για το βράδυ προτείνουμε αποχαιρετστήρια διασκέδαση στο ιστορικό κέντρο της πόλης 

8η μέρα : Ρίγα - πτήση επιστροφής

Πολύ πρωί παραλαβή πρωινού σε πακέτο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 


 STOP SALES!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!!

 

Δυνατότητα επιβάρυνσης ημιδιατροφής (εντός Ξενοδοχείων ) με κόστος 150€ το άτομο στο σύνολο του ταξιδιού

 

 

Επιλέγω ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΚΕΤΟ: 

Με εμπειρία 15 ετών σε εκδρομές στις χώρες της Βαλτικής

 • Πετάμε με απευθείας πτήσεις της Air Baltic
 • Στο πρόγραμμα πετάμε με διεθνή πτήση από το Βίλνιους στο Ταλίν, καλύπτοντας αεροπορικώς την μεγαλύτερη διαδρομή της εκδρομής !
 • Μοναδικό πρόγραμμα με ξενάγηση Βίλνιους , Κάουνας , Τρακάι , Ταλίν , Ελσίνκι και διπλή ξενάγηση Ρίγας .
 • Ειδική ξενάγηση στις περιοχές με αρχιτεκτονική Art Nouveau , Art Deco και Gothic Buildings .
 • Ολοήμερη κρουαζιέρα και ξενάγηση στο Ελσίνκι , αντί για μισή μέρα που άλλοι προσφέρουν , με την ίδια τιμή .
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5* στο κέντρο των πόλεων .
 • Ξενάγηση και επίσκεψη στο μοναδικό Secret Soviet Bunker που μπορείτε να επισκεφτείτε   
 • Επίσκεψη στο Latvian Ethnographic Open Air Museum και στο Μουσείο Κατοχής 1940-1993
 • Επίσκεψη – ξενάγηση στο Λόφο των Σταυρών , στο Παλάτι Ρουντάλε , στο παλάτι Turaida , και στο μεσαιωνικό κάστρο του Δούκα Βιτάουτας
 • Επίσκεψη στο μουσείο με αυτοκίνητα εποχής και μοναδικά παλιά μοντέλα από όλο τον κόσμο Motor Museum – και στη παραδοσιακή τοπική αγορά  Riga Central Market
 • Αρχηγός – συνοδός , με εμπειρία συνοδείας και ξεναγήσεων 10 ετών στις Βαλτικές χώρες  

 

 

Περιλαμβάνονται Δεν περιλαμβάνονται
Αεροπορικά εισιτήρια με την Air Baltic από Αθήνα -Ρίγα // Βίλνιους -Ταλίν- // Ρίγα – Αθήνα .
Eπτά ( 07 ) διανυκτερεύσεις στα παρακάτω ξενοδοχεία :
Λετονία Ρίγα Hotel Avalon 4* sup ( 3 δια/σεις )
Εσθονία Ταλίν Hotel Original Soko Sviru 4* sup ( 2 διαν/σεις )
Λιθουανία Βιλνιους Hotel Novotel Vilnius Centre 4* sup ( 2 διαν/σεις )
πρωινό μπουφέ καθημερινά
*Σημείωση την 8η ημέρα το πρωινό θα είναι σε box
Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Φόροι των πόλεων & των ξενοδοχείων.
BONUS ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 20€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ PAKETAKIA.GR!!
 Χρεώσεις Αεροδρομίων - επίναυλοι καυσίμων & Φ.Π.Α : 360€ ανά άτομο. (πληρωτέα στο γραφείο )
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά συνοδού-ξεναγού και οδηγού.
Κρουαζιέρα από Ταλίν στο Ελσίνκι κόστος 100€-120€ το άτομο ανάλογα τη μέρα, ώρα, αριθμό ατόμων, κατάλογος στοιχείων αστυνομικής ταυτότητας, πιστοποιητικό τεστ η εμβολιασμού και προκράτηση απαραίτητη και μόνον μέσω του γραφείου ακτοπλοϊκών εταιριών αυτοπροσώπως η με αποστολή μηνύματος στη διεύθυνση προκράτησης εισιτηρίων γκρουπ. Η προσέλευση στο πλοίο πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 15΄ πριν διότι η αναχώρηση γίνεται 5΄πριν το αναγραφόμενο ! Τα εισητήρια παιδιών είναι μειωμένα ανάλογα την ηλικία και εφόσον δεν ξεπερνούν τα 3 η 12 έτη. Για μεγαλύτερα παιδιά απευθύνεστε στη διεύθυνση προκράτησης εισιτηρίων.
Μεταφορά & Είσοδος στο Latvian Ethnographic Open Air Museum κόστος 10€ ανά άτομο από 15 άτομα και πάνω
Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους.
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.

Δυνατότητα επιβάρυνσης ημιδιατροφής (εντός Ξενοδοχείων ) με κόστος 150€ το άτομο στο σύνολο του ταξιδιού
Σημειώσεις
Η παιδική τιμή αφορά 1 παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με 2 ενήλικες
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Τηλεφωνική Κράτηση

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
210.6824.805

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε στην παρακάτω φόρμα τα στοιχεία σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε το ταξίδι σας εύκολα και γρήγορα.

Πακέτο:Σημειώσεις:
Όνομα:
Τηλέφωνο:
E-mail:
Ενήλικες: Παιδιά:
Συναινώ στο ότι το Paketakia.gr μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες που ίσως με ενδιαφέρουν. Επίσης, συμφωνώ ότι οι πληροφορίες - στοιχεία που παρέχω μέσω αυτής της φόρμας συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή στη χρήση των στοιχείων μου αυτών, ενημερώνοντας γραπτώς γι αυτό τα Paketakia.gr.

 

© 2009-2022 Paketakia.gr

Τηλέφωνο: 210.6824.805

ΑρχικήΠροφίλΕπικοινωνία

 • Το όνομα Paketakia είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα με αριθμό δήλωσης 232912.
 • Το paketakia.gr δεν ευθύνεται για τυχόν λάθη σε κείμενα ή τιμές.
 • Όροι Χρήσης και Δήλωση Απορρήτου
Web Hosting & Development by Vistoweb